Sportfysiotherapie

Je sport graag? Recreatief of in competitieverband?

 

Je wilt je conditie verbeteren of hebt last van een terugkerende blessure, voorbeelden kunnen zijn:

  • klachten aan de achillespees;
  • pijnlijke enkelbanden;
  • kniepijn (band-/peesletsel of meniscus);
  • pijn in uw onderrug;
  • liespijn;
  • schouderpijn;
  • een pijnlijke elleboog?

 

De sportfysiotherapeut kan helpen. Sportfysiotherapie is niet alleen bedoeld voor mensen die willen herstellen van een blessure, maar ook ter preventie van blessures bij mensen die voor het eerst beginnen met sporten.

 

Maar ook ‘kwetsbare’ doelgroepen zoals ouderen en chronisch zieken of mensen die na een ziekte of blessure weer willen gaan werken, kunnen bij de sportfysiotherapeut terecht.

 

De behandeling

Onze sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure heeft, overtraind bent of hulp nodig hebt bij andere problemen die het sporten belemmeren. Zij kijkt naar uw motoriek, coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen en analyseert de blessure die is ontstaan. Op basis hiervan wordt samen met u een behandelplan en revalidatieschema opgesteld, zodat u uw conditie behoudt en snel weer verantwoord kunt gaan sporten. Waar nodig roept zij de hulp in van de echografist om chronische blessures in kaart te brengen of de manueel therapeut om bewegingsbeperkingen op te heffen.

De sportfysiotherapeut maakt hoofdzakelijk gebruik van oefentherapie, daarnaast krijgt u oefeningen mee om zelf thuis actief bezig te zijn met het behalen van het gestelde doel.

Ook geeft de sportfysiotherapeut adviezen om prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen.

De begeleiding

In onze praktijk is Ellen Hendrix een gecertificeerde sportfysiotherapeut. Heeft u een sportblessure, wenst u advies om blessures te voorkomen of wilt u juist starten met sporten maar weet niet hoe? Maak dan nu een afspraak.

 

Over de verwijzing en vergoeding

Sinds 1 januari 2006 is net als fysiotherapie de sportfysiotherapie vrij toegankelijk. In de meeste gevallen is een verwijzing van de huisarts of specialist niet noodzakelijk. De sportfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.