Geriatriefysiotherapie

Bekend met Geriatrie fysiotherapie?

 

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen.

 

Wilt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen omgeving functioneren, maar heeft u problemen zoals:

  • Ik ben het afgelopen jaar gevallen;
  • Lopen en traplopen wordt steeds moeilijker;
  • Ik word steeds onzekerder en blijf vaker binnen;
  • Ik kom na een operatie thuis uit het ziekenhuis, hoe kom ik weer op de been?

 

De geriatriefysiotherapeut kan u hierbij helpen. Om u weer optimaal te laten functioneren wordt samengewerkt met de huisarts, specialist, buurtzorg en thuiszorg, maar ook met ergotherapeuten, mensendieck therapeuten en met een diëtiste.

 

De geriatriefysiotherapeut van Fysiotherapie Molenberg MSP, Margo Brouwer, is aangesloten bij ParkinsonNet, Geriatrie Netwerk Oostelijke Mijnstreek en het Dementie netwerk (linkjes invoegen?).

 

Gezinsleden en mantelzorgers

 

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers.
Die informeert hij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

 

Over de verwijzing en vergoeding

Sinds 1 januari 2006 is net als fysiotherapie de geriatriefysiotherapie vrij toegankelijk. Echter is in de meeste gevallen een verwijzing van de huisarts of specialist wel noodzakelijk. Er is vaak sprake van een langduriger zorgtraject. Vraag aan uw geriatriefysiotherapeut naar de vergoeding hiervan.