Fysiotherapie na COVID-19

Na ontslag uit een ziekenhuis/ revalidatiekliniek of gewoon na een lange tijd thuis, kunt u bij onze praktijk terecht voor post-COVID19 revalidatie onder toezicht van onze long-fysiotherapeut. Deze fysiotherapeut is hiertoe gecertificeerd door het volgen van de verdiepingscursus “Geïntegreerde longrevalidatie bij covid19-patiënten”.

 

De fysiotherapeut zal de eerste keer bij u thuis komen om uw persoonlijke klachten in kaart brengen en dan een behandelplan op maat maken. Hierbij kunt u in uw vertrouwde omgeving de balans opmaken en een stap maken tot herstel. Naast de fysieke training, bestaande uit ademhalings- en conditie oefeningen en het verbeteren van de spierfunctie, is er ook aandacht voor het verwerkingsproces van u en mogelijk uw partner.

 

Het doel van de behandeling is persoonsgebonden en richt zich op terugwinnen van zelfvertrouwen en het weer kunnen functioneren in het dagelijks leven.

 

Voor een goede overdracht van gegevens, is een verwijsbrief van een longarts, internist, revalidatie-arts of uw eigen huisarts noodzakelijk.

 

Heeft u vragen, neem dan contact op met de praktijk.