Aanbod

Fysiotherapie

Heeft u moeite met bewegen? Of heeft u klachten zoals een stijve nek of een pijnlijke onderrug? Misschien bent u geopereerd en wilt u graag weer zonder klachten kunnen meedoen in het dagelijks leven?

 

Dan is de fysiotherapeut de specialist die u kan helpen.

Oncologiefysiotherapie

In alle fasen van de behandeling van kanker kan fysiotherapie zinvol zijn.

Loopt u met vragen als:

  • Ik wil weer fit worden, maar waar begin ik?
  • Ik voel me altijd zo moe sinds de chemo, kan ik daar iets aan doen?
  • Mijn arm wordt steeds dikker na de operatie, wat moet ik doen?
  • Ik heb pijn, wie kan mij helpen?

De oncologiefysiotherapeut kan u hierbij helpen.

Manuele Therapie

Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als dit pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Oedeemfysiotherapie

Ons lichaam bestaat voor 2/3 uit water. Dit lichaamsvocht beschermt het lichaam en houdt het gezond. Via het vocht, lymfe, dat zich overal in het lichaam bevindt, worden hormonen, zenuwprikkels, maar ook bacteriën of schadelijke stoffen vervoert. Het lichaam is in optimaal evenwicht als de waterhuishouding (lymfesysteem) in een optimale conditie verkeert.

Geriatriefysiotherapie

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen.

Sportfysiotherapie

Je sport graag? Recreatief of in competitieverband?

Je wilt je conditie verbeteren of hebt last van een terugkerende blessure?

 

De sportfysiotherapeut kan helpen. Sportfysiotherapie is niet alleen bedoeld voor mensen die willen herstellen van een blessure, maar ook ter preventie van blessures bij mensen die voor het eerst beginnen met sporten.

Longrevalidatie COPD

Bewegen geeft lucht!

Longrevalidatie is een trainingsprogramma bedoeld voor mensen met longproblemen zoals emfyseem, COPD, astma en chronische bronchitis.
Het programma worden gegeven door een gespecialiseerd fysiotherapeut en trainingen vinden gemiddeld 2 keer per week plaats in groepsverband.

Fysiotherapie na COVID-19

Na ontslag uit een ziekenhuis/ revalidatiekliniek of gewoon na een lange tijd thuis, kunt u bij onze praktijk terecht voor post-COVID19 revalidatie onder toezicht van onze long-fysiotherapeut. Deze fysiotherapeut is hiertoe gecertificeerd door het volgen van de verdiepingscursus “Geïntegreerde longrevalidatie bij covid19-patiënten”.

Schouder revalidatie

De schouderregio is erg complexe regio, dit komt door de grote mate van beweeglijkheid van de arm en schouder. Een precieze aansturing van de spieren rond de schouder is de belangrijkste factor om dit mogelijk te maken. Hierdoor moeten de omliggende spieren, pezen en gewrichten allemaal optimaal kunnen functioneren. Een kleine verstoring hierin kan al genoeg zijn om schouderklachten te veroorzaken.
Er zijn verschillende oorzaken voor schouderklachten en het is belangrijk om de oorzaak van de klachten te achterhalen.

Sportgroep 60+

Voor alle 60-plussers die in een groep willen sporten bieden we een circuit aan waarbij wordt gewerkt aan balans, lenigheid, spierkracht en conditie. Dit zal zijn met een lagere intensiteit, maar is net zo uitdagend!

Circuittraining

Houdt u van sporten en bewegen?

Waar regels en competitie bijzaak zijn, maar sociaal contact en fysieke inspanning centraal staan?

Kom langs bij onze circuittrainingen en doe mee met een gratis proefles!