Fysiotherapie

Heeft u moeite met bewegen? Of heeft u klachten zoals een stijve nek of een pijnlijke onderrug? Misschien bent u geopereerd en wilt u graag weer zonder klachten kunnen meedoen in het dagelijks leven?

 

Dan is de fysiotherapeut de specialist die u kan helpen.

 

Samen met de fysiotherapeut van Fysiotherapie Molenberg MSP werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

 

Wanneer u de eerste keer bij de fysiotherapeut komt, zal hij/zij een intakegesprek en onderzoek doen. Bent u zonder verwijzing bij ons terecht gekomen, dan zal er ook nog een screening plaatsvinden, waarbij de fysiotherapeut beoordeelt of u bij de fysiotherapeut op de goede plek bent met uw klacht.

 

Tijdens het intakegesprek zal de fysiotherapeut met u de klachten bespreken. Daarnaast zal hij/zij u vragen om enkele vragenlijsten in te vullen. Zo kan uw klacht beter in kaart worden gebracht en op een later moment opnieuw worden geëvalueerd.

 

Na het intakegesprek vindt het onderzoek plaats. De fysiotherapeut kan u hiervoor vragen u van uw bovenkleding te ontdoen. Het onderzoek kan bestaan uit een bewegingsonderzoek, palpatie en fysieke testen om te achterhalen waar de klacht zich bevindt en waardoor deze wordt veroorzaakt.

 

Als het onderzoek is afgerond, zal de fysiotherapeut de bevindingen met u bespreken. Samen met de fysiotherapeut wordt dan een behandelplan opgesteld. Voor de behandeling kiest de fysiotherapeut voor behandeltechnieken die op basis van zijn/haar kennis, ervaring en wetenschappelijk onderzoek het meest effectief zullen zijn. Maar ook uw ervaring wordt, indien van toepassing, hierbij betrokken. Daarnaast zult u oefeningen, adviezen en/of leefregels krijgen die u thuis kunt uitvoeren.

 

Wanneer het behandeldoel is bereikt en u en uw fysiotherapeut tevreden zijn over het behaalde resultaat, zal de behandeling worden beëindigd.